Свети Сава – школска слава

Обележавање школске славе, дана посвећеног великом српском просветитељу, Светом Сави, започело је квизом „Знањем до матуре“. Квиз су осмислиле и приредиле наставнице Александра Тошић и Весна Васић са ученицима пољопривредне, ветеринарске и прехрамбене струке. Квиз је одржан 25. 1. 2023. пред препуном фискултурном салом наше школе.

Истог дана, у малој сали Центра за културу, приређено је Гусларско вече у организацији наше школе.

На дан славе, 27. 1. 2023, одржан је културно-уметнички програм ученика наше школе. Пред гостима, професорима и својим друговима, наши ђаци су беседили, рецитовали и певали о светлом лику Саве, српског књижевника, учитеља и црквеног великодостојника.

Програм је започео химном Светом Сави коју је отпевала Анђелија Ивић, ученица II3. Отац Владимир Кочабер говорио је надахнуту и поучну беседу о традицији Светосавља.

Наступили су затим ученици: Сара Коларевић, Љубица Костић, Милица Стојковић, Ђурђина Николић (IV2); Лара Луковац и Никола Савић, ученици I разреда; Тамара Антић и Тијана Стевић, ученице II разреда. Изражајно и префињено казивали су стихове и предања о Светом Сави. Са лепим говорењем преплитале су се пригодне музичке нумере које су интерпретирале наше ученице: Магдалена Марјановић и Мартина Рашић, Маја Арсић и Лана Милтеновић. Композиције на гитари и флаути одсвирали су ученици Музичке школе из Пожаревца. Водитељ програма била је Валентина Савић, ученица IV2.

Програм је осмислила и режирала професорка српског језика и књижевности Слађанка Перић.

Домаћин овогодишње славе је Ненад Стојићевић.

 

Извештај саставила наставница Мирослава Гаић

Scroll to Top