Прехрамбено-биотехнолошки техничар

Добро дошли у свет хране.

Храна се више не производи на традиционалан начин. Неопходно је стручно знање и образовање за праћење токова науке и иновација.

Одговоре ћу наћи у четворогодишњем образовном програму прехрамбеног техничара. Кроз општеобразовне и стручне предмете стичем знања, вештине и способности изучавајући технологију воде, кондиторских производа, пекарства, млинарства, шећера, уља, прераде воћа и поврћа, вина, винских и воћних дестилата, пива, алкохолних и безалкохолних пића, производњу готове хране.

Теоријска знања могу да применим у практичном раду у савремено опремљеној хемијској лабораторији, пекари и радионици за прераду воћа и поврћа.

Стечене компетенције омогућавају ми покретање сопственог бизниса са наученим предузетничким способностима.

Могу радити у лабораторијама за микробиолошку и хемијску контроле хране и воде.

У фабрикама прехрамбене индустрије радићу у контроли квалитета сировина и готових производа, управљаћу производним процесима.

Стечена знања могу надоградити на Пољопривредном, Технолошком, Природно– математичком и свим друштвеним факултетима, Факултету за спорт и физичко васпитање, Учитељском, Факултету заштите на раду, високим струковним школама, Војној и Полицијској академији.

Информатор за Прехрамбеног техничара можете погледати овде.

Scroll to Top