О дому

 

Информације у вези конкурса за дом можете погледати овде 

Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“ из Пожаревца је васпитно образовна установа у којој се обезбеђују: смештај, исхрана и услови за учење и реализацију образовних и васпитних активности и садржаја, забавни и спортски живот за ученике који похађају школу ван њиховог места боравка.

ИСТОРИЈАТ ДОМА

Дом је основан 10. октобра 1996. године. У дом се 1996. године уселило 96 ученика, 48 дечака и 48 девојчица.
Крајем септембра 1999.године положен је камен темељац за кухињу и ђачки ресторан у дому.
У школској 2000/2001.години, настављени су грађевински радови на изградњи кухиње и ђачког ресторана и 1. септембра 2001. године, почела је исхрана ученика у сопственој режији.Тиме су услови у дому знатно побољшани у смислу квалитетније исхране ученика.
У септембру 2003.године, започети су радови на адаптацији поткровља изнад ђачког ресторана где ће бити собе за смештај ученика.Са првим данима пролећа 2004.године, радови су приведени крају и добијено је 10 трокреветних соба и 1 четворокреветна соба, све са купатилом.
Почетком октобра 2005.године, отворен је дугоочекивани фудбалски терен са вештачком травом, тзв. „mini pitch“.
У периоду јануар- март 2007. године, извршена је адаптација објекта „Ц“ и добијено је 6 трокреветних и две двокреветне собе са купатилом, полицама за књиге, ормарима и радним столовима.
Школске 2007/2008. године започета је изградња административне зграде Дома ученика, а одмах након тога је изграђена и домска библиотека и интернет учионица.

Године 2010.(за непуних пет месеци), извршена је реконструкција и изградња „АБ“ објекта, дограђен је спрат и добијено је 29 четворокреветних соба с купатилом.
На задовољство великог броја станара дома, у склопу Управне зграде – учионице 1, крајем 2011.године,отворена је модерна теретана са најновијим справама.
Нова линија за самопослуживање у ђачком ресторану, отворена је 16.јануара 2012. године.

У школској 2015/2016. години, у учионици 1 урађен је спуштени плафон, постављене су „лед“ сијалице, тако да је добијен нови мултифункционални простор.

Реновирање и доградња објекта Д започета је 3. фебруара 2021. године. Објекат је завршен и отворен 21. март-а 2022. године. Дом ученика Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ у Пожаревцу добио је 12 нових соба, тј. повећање капацитета за 35 места. Поред проширених капацитета, дом ученика добија и нови магацински простор, савремену кухињу опремљену најновијом опремом за спремање хране, као и радионицу за прераду меса и радионицу за прераду млека за потребе практичне наставе наших ученика. Такође, потпуно је реновирана сала за ручавање. У приземљу новог објекта налази се мултифункционална сала, клуб ученика, као и просторија за слободне ученичке активности (фитнес, стони тенис). Цео објекат опремљен је модерним разгласом и озвучењем.

 
Scroll to Top