Свети Сава – школска слава

Школска слава, Дан Светога Саве, и ове године, обележена је у нашој школи свечано, културно и едукативно.

У среду, 24.1.2024. године, у фискултурној сали наше школе приређен је квиз „Знањем до матуре“. У занимљивом и поучном квизу знање су одмерили ученици пољопривредне, ветеринарске и прехрамбене струке. Квиз су осмислиле наставнице Александра Тошић и Весна Васић уз свесрдну стручну и техничку помоћ својих колегиница и колега.

У петак, 26.1.2024. у 12,00 сати приказана је свечана рецитаторско-музичка академија посвећена делу и лику Светог Саве. Академија је започела химном Светом Сави и традиционалном, увек актуелном, беседом оца Владимира Кочабера. Талентовани ученици наше школе рецитовали су, музицирали и певали, узносећи лик и дело великог српског просветитеља. Приредбу је осмислила и режирала професорка српског језика и књижевности Слађа Перић, у сарадњи са професором Илијом из Музичке школе и представницама црквеног хора. Свечаности су присуствовали представници Града, Војске, Цркве, наши драги пензионери, ученици и професори.

У суботу, 27.1.2024. у Саборној цркви обављен је обред резања славског колача, а у 14,00 сати у дому ученка, у дружењу и весељу, одржан је славски ручак.

Извештај припремила

Мирослава Гаић

Scroll to Top