Прехрамбено-биотехнолошки техничар
Добро дошли у свет хране.
Храна се више не производи на традиционалан начин. Неопходно је стручно знање и образовање за праћење токова науке и иновација.
Одговоре ћу наћи у четворогодишњем образовном програму прехрамбеног техничара. Кроз општеобразовне и стручне предмете стичем знања, вештине и способности изучавајући технологију воде, кондиторских производа, пекарства, млинарства, шећера, уља, прераде воћа и поврћа, вина, винских и воћних дестилата, пива, алкохолних и безалкохолних пића, производњу готове хране.
Теоријска знања могу да применим у практичном раду у савремено опремљеној хемијској лабораторији, пекари и радионици за прераду воћа и поврћа.
Стечене компетенције омогућавају ми покретање сопственог бизниса са наученим предузетничким способностима.
Могу радити у лабораторијама за микробиолошку и хемијску контроле хране и воде.
У фабрикама прехрамбене индустрије радићу у контроли квалитета сировина и готових производа, управљаћу производним процесима.
Стечена знања могу надоградити на Пољопривредном, Технолошком, Природно– математичком и свим друштвеним факултетима, Факултету за спорт и физичко васпитање, Учитељском, Факултету заштите на раду, високим струковним школама, Војној и Полицијској академији.
Информатор за Прехрамбеног техничара можете погледати овде.