Домијада

Шта је ДОМИЈАДА?

Сусрет средњошколаца Србије (Домијада) представља наставак делатности која се организује и спроводи у оквиру програмских активности ученика и васпитног особља у слободном времену. На овом такмичењу се репрезентује и вреднује креативни рад, имагинација и стваралаштво омладине у домену културе, уметности и спорта, осмишљен и реализован у домовима ученика. Поред такмичарског, свој педагошки значај Домијада има и у зближавању младих, у размени ускустава у раду домова, као и у жељи за стваралаштвом и потврђивањем у разним областима друштвеног живота.
Припрема за Домијаду траје током целе школске године, а само такмичење се одржава прво у оквиру пет региона Србије: Београд, Војводина, Југоисточна Србија, Западна Србија и регион Шумадија, Поморавље и Браничево, чији победници одлазе на Републичко такмичење које се одрћава у градовима поменутих региона.
Спортске дисциплине у мушкој и женској конкуренцији обухватају: мали фудбал, кошарку, одбојку, стони тенис, шах и стрељаштво, док се у уметничком изражавању поред ликовног и литерарног стваралаштва у области сценског наступа деца такмиче у категоријама: драмски приказ, поетско-сценски приказ, плес, фолклор, популарна и етно музика.

Scroll to Top