Дан отворених врата

У суботу, 14.05.2022.године, са почетком у 10,00 сати, у Пољопривредној школи са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу одржан је, по трећи пут, „Дан отворених врата“.

Школа је отворила своје капије за ученике осмог разреда градских основних школа: „Доситеј Обрадовић“, „Вук Караџић“, „Свети Сава“, „Краљ Александар“, „Десанка Максимовић“. Посетили су нас, такође, осмаци из Костолца, Брадарца, Великог Градишта, Лучице, Мелнице.Укупно (око) 200 ученика.

Мале матуранте и њихове наставнике срдачно су дочекали професори и ученици наше школе и повели у обилазак. Драги гости имали су прилику да погледају : школску лабораторију, радионицу за прераду воћа и поврћа, пекару, пластеник, ветеринарску амбуланту, економију. Ученици су имали могућност да виде изложбу цвећа, да упознају школски возни парк и механизацију. Уживали су у изложби кућних љубимаца наших „ветеринара“и окрепили се сланим и слатким ђаконијама које су припремили „пекари“ са својим наставницима.

У дворишту школе изложбени простор имали су представници компаније „Бамби“ и Привредне коморе Србије. Сликом и речју, васпитач Беба Ђорђевић представила је наш дом ученика.

Након обиласка, у дворишту школе, окупљене ученике и наставнике поздравио је директор, Слободан Стојићевић, са жељом да сви присутни осмаци ускоро постану наши ученици. Сви присутни могли су да уживају у музици, у рецитовању и топлим речима ученица трећег разреда Тамаре Константиновић и Јелене Бранковић. Приређена је и лутрија за све посетиоце са пригодним поклонима (сок од ароније, цвеће).

Наставници, ученици и радници наше школе, предвођени наставницима Александром Тошић и Иваном Милошем, били су љубазни и отворени домаћини, надамо се, својим будућим ђацима.

Scroll to Top