XXII Републички сусрети домова ученика средњих школа у спорту

XXII РЕПУБЛИЧКИ СУСРЕТИ ДОМОВА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У СПОРТУ 2018.

            У Краљеву је од 11- 13. маја одржано републичко такмичење у спортским дисциплинама, популарна ДОМИЈАДА. Ученици, станари домова средњих школа Републике Србије, такмичили су се у: малом фудбалу, кошарци, одбојци, стоном тенису, шаху и стрељаштву, у мушкој и женској конкуренцији.

            Да подсетимо: такмичење, након регионалне домијаде, настављају само првопласиране екипе и појединци, који сада наступају за своје регионе, а то су: Шумадијско- Поморавско- Браничевски (који чине два дома из Крагујевца, затим из Пожаревца, Јагодине, Свилајнца, Ћуприје, Рековца и Костолца), Београдски, Војвођански, регион Западне и регион Југоисточне Србије. Од 65 домова, учешће на на овом такмичењу остварили су ученици из 28 домова.

            Међу њима нашли су се и ученици Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу, и то у одбојци и шаху.

            АЛЕКСАНДРА ЈОВИЋ, четврта година прехрамбеног смера, била је најбоља у шаху и освојила је златну медаљу и диплому, победивши у финалу такмичарку из Београда. Њен ментор и тренер је васпитач Миодраг Лазаревић.

            Мушка одбојкашка екипа нашег дома освојила је друго место, изгубивши у финалу од екипе из Београда. Играли су: Михаило Марковић, Милан Адамовић, Марко Ранковић, Стефан Мирковић, Алекса Добросављевић, Милош Ђурђевић, Лазар Павловић и Александар Живковић. Тренер је васпитач Зоран Илић.

М. Л.