Порука родитељима и ученицима

Поштовани ђаци и родитељи,

Познато вам је да су због спречавања заражавања корона вирусом и обољевања, у месецу марту, а потом и од 30. новембра ове године Кризни штаб и Министарство просвете донели одлуку да се настава и учење одвијају он-лајн (на даљину).

Свесни смо да је то створило бројне потешкоће у раду како наставницима, тако и ученицима и родитељима (бар у првој фази).

Већина ученика озбиљно и одговорно приступа раду и учењу, редовно шаље домаће задатке... Међутим, један број ученика се не укључује у рад у време када закажу поједини наставници. Наставници су у обавези да евидентирају присутне и одсутне ученика, те осим што пропуштају поједине лекције, ови ученици добијају и неоправдане изостанке и пропуштају прилику да буду оцењени за крај првог полугодишта.

Апелујем на родитеље да колико год су у могућности подрже и проконтролишу своју децу, да у наредних 5-6 дана озбиљно приступе извршавању својих обавеза, као и на ученике да раније иду на спавање, устају на време и укључе се у рад, уколико нпр. час почиње од 8 сати. Тиме ће избећи уписивање од стране наставника и одговарањем на постављене задатке, макар решење била и погрешна, даће могућност наставнику да их оцени за крај првог полугодишта. Познато је да оцене добијене у првом полугодишту утичу и на закључну оцену на крају школске године, а тиме и на општи успех.

Драги ученици,

Издржите још мало, потрудите се да добијете позитивну оцену ако до сада имате недовољне оцене. Труд ће вам се свакако исплатити. Од 21.децембра, па до 15. јануара, трајаће зимски распуст, када ћете имати прилике да се одморите, више опустите, дружите са вашим пријатељима..

Уколико имате било какве потешкоће у учењу и раду, породичне или проблеме било које врсте, слободно се обратите својим предметним наставницима, одељењским старешинама као и педагогу на и-мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Желим вам пуно среће и успеха у раду, као и Срећну нову 2021.годину.

Срдачан поздрав,

Педагог школе, Драгана Радовановић;

   Директор, Видоје Вукашиновић