Радионица "Роботека" Народне библиотеке "Илија М. Петровић"

bibliotekaIMP

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА „ИЛИЈА М. ПЕТРОВИЋ“ ПОЖАРЕВАЦ

ОРГАНИЗУЈЕ РАДИОНИЦУ РОБОТЕКА ЗА ОСНОВЦЕ (од 5. до 8. разреда) И СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Половином децембра Народна библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац почиње реализацију пројекта „Роботека“. Реч је о радионицама које ће корисницима Дечјег и Одељења за младе уз помоћ информационих технологија понудити систем учења користан за развијање креативности, критичког мишљења и самосталности. У радионицама ће се користити Lego Mindstorms EV3 роботи који подстичу међусобну сарадњу и стимулишу учење реалним решавањем проблема, а младима на брз и забаван начин приближавају рачунарство и програмирање, природне науке, математику и нове технологије.

Овакав концепт рада са младима подржава STEM (Science, Tehnology, Engieneering and Mathematics – наука, технологија, инжењерство и математика) концепт у процесу учења.      robot                                                                              

Учествовањем у радионици „Роботека“, корисницима Дечјег одељења и Одељења за младе било би омогућено да сагледају савремену библиотеку из друге перспективе, отварањем читавог низа могућности кроз инспиративне и едукативне садржаје, тако да библиотека постане место за интелектуални, емоционални и социјални развој младих људи, кроз изражавање сопствене даровитости, креативности и оригиналности коришћењем савремених едукативних средстава попут Lego EV3 Mindstorms робота.

Кроз десет радионица, полазници ће се упознати са основним деловима робота и основама програмирања робота.

Позивамо вас да се пријавите на телефон 012/221-957, локали: 108 (Дечје одељење) и 110 (Одељење за младе) или лично.

Рок за пријављивање је 24. децембар 2018. године

Број полазника радионице је ограничен! Очекујемо вас!